Skip to Content

Over Brabant

Brabant in thema's

Groen gas van dagverse koemest. Tegelvloeren van plastic uit de vervuilde oceanen. Een landbouwrobot als mechanische onkruidbestrijder. In Brabant komen we samen op baanbrekende ideeën voor een duurzame wereld. Waarbij we out of the box én voorbij onze eigen grenzen denken. Met de focus op vijf thema’s, die staan voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen: vitale leefomgeving, duurzame economie, energietransitie, duurzame voedselsystemen en AI, data en digitalisering.

Over de thema's

 

Breda: De gastvrije, groene stad

Het verhaal van Brabant

Verbindend. Toonaangevend. Ondernemend. Scorend. Genietend. Historisch. Dat is Brabant op haar best. Nu misschien wel meer dan ooit. Want de uitdagingen waar we voor staan, waren nog nooit zo groot. Net als de urgentie om de handen ineen te slaan. En dat blijven we doen. Omdat we weten wat goed samenwerken teweegbrengt. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Lees het verhaal van Brabant
Blob Eindhoven

Brabant in feiten en cijfers

Nationaal én internationaal weet Brabant zich sterk te profileren. Als dé kennis en innovatieregio bij uitstek. Als designprovincie van Nederland. Als the place to be voor die typisch Brabantse gezelligheid.

Een greep uit de feiten en cijfers

Deze pagina delen

Ken je anderen die deze pagina ook kunnen waarderen?