Skip to Content
Bambi Medical
  • Verhaal 11-10-2021

Bambi Belt geeft premature baby’s een betere start

Baby’s die te vroeg geboren worden, liggen in het ziekenhuis aan allerlei elektroden en plakkers om ze goed te kunnen monitoren. Dat ziet er niet alleen heftig uit, het brengt ook een hoop onhandigheid en stress met zich mee voor baby, ouders, artsen en verpleegkundigen. De Brabantse start-up Bambi Medical brengt hier verandering in met de Bambi Belt.

De Bambi Belt. een draadloos bandje om het middel van de baby, meet de hartfrequentie en ademhaling. Hierdoor kunnen ouders hun baby probleemloos knuffelen, hoeven artsen en verplegers geen elektroden te ontwarren en kunnen de baby’s pijn- en stressvrij bewegen. Er gaat een wereld open voor alle betrokkenen in deze spannende tijd. En het mooie is: er valt ook nog een wereld te winnen met de Bambi Belt van Brabantse bodem. Bambi Medical staat namelijk in de startblokken om de wereld te veroveren.

Geborgenheid als belangrijkste medicijn

“De Bambi Belt geeft baby’s een betere toekomst doordat ouders veel beter geborgenheid kunnen geven. Dat is het belangrijkste medicijn bij premature baby’s”, aldus Deedee Kommers, clinical consultant bij Bambi Medical. “Het hartritme wordt stabieler waardoor de baby’s minder energie hoeven te leveren om de hartslag binnen bepaalde waarden te houden. Die energie zetten ze vervolgens in om te groeien en aan te sterken waardoor ze sneller naar huis kunnen.” 

“De Bambi Belt is ontstaan vanuit het idee om het technologisch design aan te passen en daarmee het comfort van een premature baby te verbeteren”, vertelt Lisette van Lith, CCO bij Bambi Medical.

High Tech Campus: vijver van resources

Bambi Medical kon zich geen betere locatie wensen dan de High Tech Campus in Brabant. Lisette van Lith, CCO bij Bambi Medical vertelt: “De High Tech Campus is voor ons een vijver van resources waaruit we kunnen putten. Onze lokale Brabantse partners bieden ons laboratoria, materiaal, engineers en testfaciliteiten. Hierdoor kunnen we tijdens de ontwikkeling letterlijk heen en weer wandelen om te checken of iets wel of niet werkt. Er gaat geen tijd verloren.” 

Bambi Medical geeft te vroeg geboren baby’s goede start

Startkapitaal dankzij HighTechXL

Om als start-up te kunnen groeien is er startkapitaal nodig. Bambi Medical vond hun startkapitaal dankzij HighTechXL. Dit bedrijf zet nieuwe, hightech productiebedrijven in de markt en brengt techniek, bedrijven én geld bij elkaar. Via HighTechXL kwam Bambi Medical in contact met enthousiaste en invloedrijke Brabantse multinationals. Zij investeren in de Bambi Belt door middel van resources en interacties. 

Team vol talent dankzij Brabantse multinationals

“Naast de investering van deze bedrijven, plukken we ook de vruchten van al het talent dat wordt aangetrokken door multinationals in Brabant. We zijn erg blij met onze vestiging in deze regio. Hier zijn alle sectoren van de toekomst gevestigd. Brabant biedt daarmee een heel groot perspectief voor talenten die invloed willen hebben op de wereld van morgen.” 

Bambi Medical bestaat inmiddels uit een internationaal team van mensen die ook parttime bij andere bedrijven werken. “Iedere medewerker kiest zijn eigen ontwikkeltraject. Autonomie en het juiste doen voor groei van het bedrijf staan voorop. Die vrijheid weerspiegelt niet alleen een typische Brabantse bedrijfscultuur, het is ook een goed recept om succesvol samen te werken met verschillende nationaliteiten.”

De wereld veroveren met techniek voor premature baby’s

Nu het product staat, kan Bambi Medical niet wachten om alle premature baby’s ter wereld een betere start en toekomst te geven. Lisette besluit: “Op dit moment zijn we bezig met het verkrijgen van een CE-certificering voor Europa. Hiermee tonen we aan dat de Bambi Belt voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Als dat rond is, kunnen we alle ziekenhuizen binnen Europa voorzien van een Bambi Belt. Ons uiteindelijke doel is om wereldwijd dé aangewezen technische partij te zijn voor vroeggeboren baby’s.” En hoe trots kun je dan zijn als Brabander?

Kopieer de tekst van dit verhaal

Met één druk op de knop kopieer je gratis de volledige tekst van dit verhaal

Deze pagina delen

Ken je anderen die deze pagina ook kunnen waarderen?