Skip to Content

New Dutch

“Nederland is een land van innovatie. Onze historische steden, unieke waterwerken en rijke geschiedenis zijn de kern van ons bestaan en zijn ontstaan dankzij onze innovatieve geest. Klompen, kaas, tulpen en windmolens, het zijn onze traditionele iconen, innovatief en uniek voor die tijd, waarvan velen zijn aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Dit Old Dutch’, wordt nog steeds bewonderd in eigen land en daarbuiten.

Sterk merk

We hebben in Nederland dus van oudsher een vruchtbare bodem gecreëerd voor het laten ontstaan van baanbrekende ideeën en uitvindingen. Onze innovatieve mindset is in de loop der tijd alleen maar sterker geworden. Vandaag zet een nieuw generatie Nederlanders ons land verder op de kaart met ‘New Dutch’: eigentijdse, duurzame en innovatieve oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. Van lifescience tot energie en van mobiliteit tot agrofood. Oplossingen die niet alleen Nederland, maar de hele wereld ten goede komt.  

New Dutch in de etalage

New Dutch vind je bij uitstek in Brabant. Brabantse innovaties hebben de potentie om de wereld te veranderen. Op InBrabant.nl zetten we deze innovaties in de etalage. Een greep uit New Dutch #inBrabant: 

  • Protix, 's werelds grootste insectenbedrijf, produceert duurzame circulaire eiwitten op basis van insecten en draagt bij aan een circulaire voedselketen door resten van de voedingsindustrie te gebruiken als voer voor de zwarte soldaten.

  • Zem, de eerste elektrische auto ter wereld die tijdens het rijden meer CO₂ opvangt dan uitstoot.

  • Rift, wekt energie op door het verbranden van ijzerpoeder. Met bijna geen CO₂-uitstoot en een lage uitstoot van stikstofoxide biedt RIFT de milieuvriendelijkste oplossing voor het vervangen van fossiele brandstof. 

Meer Weten?

Deze pagina delen

Ken je anderen die deze pagina ook kunnen waarderen?