Skip to Content
  • Nieuws 19-07-2023

Plek 25 in Regional Innovation Scoreboard

Brabant positioneren als top kennis- en innovatieregio, daarvoor staat team Brabant Branding aan de lat. Als Brabant dan op de 25e plek wordt geplaatst door het Regional Innovation Scoreboard, is dat een mooie indicatie dat Brabant ook daadwerkelijk scoort als top kennis- en innovatieregio.

Brabant positioneren als top kennis- en innovatieregio. Dat is de opgave waar team Brabant Branding voor aan de lat staat. Meten in hoeverre dat ook lukt, is heel lastig; een imago wordt immers bepaald door zeer veel - veelal externe - factoren.

Als het Regional Innovation Scoreboard van de Europese Commissie Brabant dan op de 25e plek plaatst, is dat een mooie indicatie dat Brabant ook daadwerkelijk scoort als top kennis- en innovatieregio!

Ranglijst van meest innovatieve regio’s in Europa

De Regional Innovation Scoreboard is een ranglijst van meest innovatieve regio’s in Europa die tweejaarlijks verschijnt. Hoog op die lijst komen is een flinke uitdaging. In 2021 stond Brabant op plek 36 en in 2019 op plek 24. Met het behalen van plek 25 dit jaar, is de trend dus de goede richting in gekeerd. Dit geldt overigens voor veel regio’s in de EU. Maar liefst 211 regio’s scoren nu beter dan twee jaar geleden.

De top 5:

1. de Deense regio Hovedstaden
2. het Finse Helsinki-Uusimaa
3. het Duitse Oberbayern
4. Stockholm
5. Berlijn

De eerste Nederlandse provincie staat op plaats 12: Noord-Holland. Verder een noemenswaardige plek voor Utrecht (15), Zuid-Holland (17) en Vlaanderen (23). In totaal staan er 239 regio’s op de lijst.

Lees het persbericht